LAUF: VOOR PROFESSIONELE EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING EN GROEI.

Specials

Coaching en Training is ook online te volgen. In Teams of Zoom.

Veel gestelde vragen:

TRAINING:

Is er wel voldoende contact tussen deelnemer en trainer? Jazeker, we kunnen elkaar goed zien, sterker nog er is meer contact want we zijn alleen in de ruimte en op elkaar gefocust.

Kan iedereen voldoende zeggen en kwijt? Alle mensen staan op mute en we spreken af wanneer je van de mute afkan. De trainer begeleidt het proces en vraagt soms mensen om te onmuten.

Kunnen alle werkvormen wel? We gebruiken tools als powerpoint, whiteboard, filmpjes en quizes. Dit kan door scherm te delen. Rollenspelen, regiescènes en demonstratiescènes kunnen nog steeds gedaan worden. Daarnaast zijn er allerlei leuke nieuwe werkvormen  die eerder in een klassikale setting juist niet konden. Een voorbeeld: praat eens in de subroom met elkaar, geef elkaar een pen door.

Welke vorm is heel geschikt? Intervisie en coaching in combinatie met de groepscoaching.

Is het programma dan niet totaal anders? Machteld ontwikkelt een online training gebaseerd op de oorspronkelijke training. De vraag van de opdrachtgeven en de daaraan gekoppelde leerdoelen van de deelnemers bepalen de leerstof in het programma.

Hoe lang duurt een training? Dit is overleg met de opdrachtgever. Door het nieuwe online draaiboek kan de training korter duren. Online training volgen kan intens zijn door de focus op het scherm. Hier wordt rekening mee gehouden.

Thema’s:

Er is veel mogelijk online. Het ontwikkelen van medewerkers, managers en leidinggevenden gaat op een andere manier door dan je gewend bent, maar met net zoveel mogelijkheden, plezier en resultaat.

Neem contact op om je vraag te bespreken.

COACHING:

Kan ik wel alles overbrengen via een camera? Over het algemeen valt de camera weg omdat je elkaar ziet. Je kan alleen de ander zien of ook jezelf daarbij, maar dat laatste hoeft niet. Meestal kan je elkaar goed verstaan en goed zien, zo komen mimische gebaren en emoties ook over.

Kan ik dan wel werkvormen doen? Machteld heeft een aantal werkvormen ontwikkeld, speciaal voor online coaching.

Hoe lang duurt het? Net zoals in een fysieke coaching duurt het zolang is afgesproken met de client. Dat kan 60 of 90 min zijn.

Thema’s: