Machteld Wentzel is eigenaar en oprichter van LAUF.  Zij ís life coach en trainer.  Ze leeft haar overtuiging en werkt als eigenaar en trainer met haar eigen inzichten en ervaring en helpt daarmee andere mensen hetzelfde te bereiken. Ze weet dat zelfstandigheid en regie houden op doelen in het leven belangrijk is voor ieder individu. Daarbij het contact en de samenwerking niet te vergeten. Het gaat veelal om balans.

Machteld is ten eerste coach en trainer en ze heeft zich in de aanloop naar LAUF – en de opleidingen daarvoor – uitgeleefd in de wereld van zang en acteren. In 1991 studeerde zij af in de lichte muziek aan het Hilversums Conservatorium en heeft zich zeven jaar lang vol bezighouden met de muziekwereld, zowel op het podium als achter de schermen als zangdocent. Muziek ontspant en heelt. De vakgebieden trainer en muziekdocent verrijken elkaar. Mede daarom geeft Machteld nog steeds zangles aan groepen en individuele leerlingen, omdat dit fijn is om te doen.

Bovendien is zij actief als trainingsactrice, zowel binnen de praktijk van LAUF als in opdracht voor derden. Ze heeft jarenlang als actrice in voorstellingen voor het bedrijfsleven gespeeld en ze is opgeleid in de Post HBO de trainingsacteur opleiding bij de Boertiengroep.

Haar achtergrond, inzet en ervaring als trainingsacteur en stemcoach is een bonus. Voordat zij LAUF startte werkte ze in vaste dienst bij trainingsbureau Boertiengroep.

Haar stijl van trainen is direct, in contact met deelnemers en met humor.

Haar qoute: “Ik vind niets gek en kijk nergens van op”

Ze is daarbij een grondige trainer, zorgt dat alle onderwerpen aan bod komen en alle deelnemers hun leerdoelen behandeld zijn.

Opleidingen: VWO, Geschiedenis, Conservatorium Zang, Trainers/coach opleiding Zuidema, Trainingsacteur opleiding Boertien, Opleiding NLP Practitionar, Cursus Coach in eetstoornissen, Opleiding Familieopstellingen, Opleiding Academie coaching rondom kanker.

Sinds 2016 heeft zij een dochter organisatie opgericht: Life changing events. Daarin helpt ze mensen die iets hebben meegemaakt wat een dusdanige impact heeft, dat het negatieve mentale en fysieke gevolgen heeft. Zij organiseert weekenden en weken, in Mallorca en Zweden.

Machteld: “De leefomgeving van mensen bevindt zich in een doos. In die doos zit werk, huis, gezin, relatie, alles wat iemand belangrijk vindt. Daarin speelt alles. De grenzen van de doos opzoeken en zo nu en dan zelfs een kijkje erbuiten nemen, kan het leven verrijken”.