Cultural awareness 

De bakkersfamilie en de bankiersfamilie hebben verschillende tradities, normen en waarden. Kom je uit Groningen, kom je uit Limburg, Zimbabwe of Zuid-Duitsland? Dan is er sprake van cultuurverschil.

 

In deze training Intercultureel communiceren krijg je inzicht in cultuurverschillen. Waar zie je deze verschillen in en hoe zijn deze zichtbaar in de communicatie. Hoe gaan culturen bijvoorbeeld met waarheid om en wat doet dit in de gespreksvoering?

 

Je verkent eigen meningen en oordelen die een relatie met de eigen cultuur hebben. Je onderzoekt gedrag dat hierop gebaseerd is, om te kunnen herleiden en sturing te geven.

We leren de interculturele theorie van Lewis en daarnaast behandelen we de gespreksvoering met personen in andere culturen.

Overeenkomsten zullen er ook zijn, het is essentieel om anderen te begrijpen dat je in de schoenen van de ander kan staan.

De training geeft je een tool om te begrijpen wat er nodig is in interculturele communicatie in het algemeen  om zodoende in de praktijk de verschillen tussen culturen te overbruggen.

De training Cultural awareness is geschikt voor teams en in contact met cultureel verschillende stakeholders en klanten.

Thema’s:

  • Definitie van cultuur
  • Bewustwording van eigen waarden en normen
  • Tradities onder de loep
  • Wie hoort erbij?
  • Samenwerken met andere culturen
  • Internationaal communiceren

 

 

Werk aan je persoonlijke ontwikkeling en groei, professionele vitaliteit en veerkracht, autonomie en samenwerking