Diversiteit en inclusie binnen het team

Deze training onderzoekt de culturele standaard in je organisatie en maakt dit bespreekbaar. In deze training Diversiteit en inclusie krijg je inzicht in (cultuur)verschillen op jouw werkplek of organisatie. De cultuur in jouw organisatie is wat we eerst onderzoeken.

Sexe, tradities, religie, plattelands- stad cultuur. Er zijn vele verschillen tussen mensen. Wat is cultuur? Wie hoort erbij, wie voelt zich erbuiten staan? Welke culturen zijn er in jouw organisatie? Hoe verhouden jullie je tot elkaar? Wat zijn verschillen en welke overeenkomsten zijn er?  Hoe gaan verschillende culturen met elkaar om?

Heel veel vragen om over te praten en te reflecteren in diverse werkvormen.

Theorie, zodat je meer kennis in dit thema hebt en meer kan begrijpen wat cultuurverschillen voor mensen betekenen, ondersteunt de training.

De deelnemers voeren geleide gesprekken, hebben interactie, spelen met het thema in werkvormen of rollenspelen en jammen met de culturen.

Verwacht geen quick fix, maar met tools en afspraken onderling en de inzet van de deelnemers komen we tot een gedegen plan om inclusie te verbeteren.